Het team

Jeroen Ongenae

Ik ben Jeroen, oprichter en coördinator van Goed Nieuws.

In 2016 richtte ik Goed Nieuws op als tegengewicht voor de klassieke media die overwegend negatief getinte nieuwsberichten brengen. Terwijl er tegelijk heel veel positieve dingen gebeuren die minder vaak worden opgepikt door de media. Hierdoor is ons wereldbeeld een stuk negatiever dan de realiteit. Met Goed Nieuws wil ik de nadruk leggen op het positieve in de wereld en zo bijdragen tot een positiever wereldbeeld.

Ik doe dat uiteraard niet alleen. Van bij het begin heb ik hulp gehad van vrienden en vrijwilligers.

Jan en Wenny van der Heyden zorgen ervoor dat er elke weekdag een artikel verschijnt uit de Nederlandse grensprovincie Noord-Brabant. Ik vind het immers belangrijk om als Goed Nieuws ook over de grenzen heen te kijken. Jan en Wenny helpen me ook steeds meer bij het managen van Goed Nieuws.

Charlotte Deprez, een pas afgestudeerde journaliste, schrijft geregeld artikels voor Goed Nieuws.

Karl De Stoop van Karamba zorgt voor de technische ondersteuning van de website en bij pot en pint na het squashen is hij ook een van mijn dichtste adviseurs. Ook Gert Vanaenrode en Roger Van Hecke staan me vaak bij met raad en daad. Zo brengt Gert geregeld goed nieuws uit de medische sector aan en Roger ontwierp onder andere het logo van Goed Nieuws.

Hieronder stellen een aantal teamleden van Goed Nieuws zichzelf voor.

Karl Destoop

“Geen nieuws is goed nieuws”, zegt de volksmond. Maar omdat een lege Goed Nieuws-site toch maar pover zou zijn,  werk ik mee met Goed Nieuws. De technische ondersteuning van de website is mijn job.

Na de squashssessies met Jeroen, ben ik ook regelmatig “consultant” en “brainstormer” voor Goed Nieuws. Altijd fijn om tussen pot en pint na te denken over goed nieuws als een vaccin tegen verzuring en neerslachtigheid. Over hoe we het anders en beter kunnen doen. Over hoe we het publiek kunnen verruimen. Over hoe fijn het wel is om bezig te zijn met iets positiefs als Goed Nieuws.

Gert Vanaenrode

46 jarige man, in Hasselt geboren en in Brussel wonende en werkende man, zoekt Goed Nieuws. Als antigif. In zijn strijd tegen de verzuring of misschien eerder gewoon om aan te tonen dat er zoveel meer goed dan slecht nieuws te rapen valt. Enfin, mijn naam is Gert, ik werk in het Universitair Ziekenhuis Brussel als verantwoordelijke van de aankoopafdeling, ik ben ‘n kleurrijke economist een zwarte dichter en een grijze tekenaar.

Jan & Wenny van der Heyden

“Wij zijn de redacteuren van www.goednieuws.be uit de aan Vlaanderen grenzende Nederlandse provincie Noord-Brabant (*). Onze provincie, ten noorden van Antwerpen en Limburg, is qua kilometerlengte de grootste grensprovincie met België. 
Wij zijn geboren en getogen in wat sinds enkele jaren de Metropoolregio Brainport Eindhoven wordt genoemd. Wij wonen en werken midden in dit high tech-kenniscentrum van internationale allure. Daarin ligt het goede nieuws voor het opscheppen. En we schrijven er maar wat graag over.”

“Het bewust bezig zijn met goed nieuws bezorgt ons een positieve mentale ‘kick’, brengt ons beiden in een ‘flow’ van vreugdevol optimisme. Dagelijks ontdekken wij hoe de wereld vooruitgang boekt op velerlei terrein, zoals in de wetenschap, techniek, gezondheidszorg, onderwijs, klimaat en economie. En wij vinden in het nieuws ook prachtige voorbeelden van sociale cohesie tussen mensen, bewijzen dat liefde nog steeds de voornaamste pijler is onder het menselijk bestaan en tussen mensen onderling. Wij beschouwen het als een weldaad en voorrecht om daarover te mogen schrijven.”

“Onze mantra luidt: ‘Liefde, Geluk en Gezondheid’ en wij hanteren de ‘levensformule’ 1+1=3. Daarmee willen wij aangeven dat twee mensen elkaar mentaal kunnen versterken.
Goed nieuws geeft ons drijfkracht, energie en motivatie. In deze dynamiek werken wij als een tandem voor goednieuws.be. Ons doel is daarmee te bewerkstelligen dat u, als bezoeker van de goednieuwssite, dezelfde positieve effecten ervaart als wij die erover schrijven. Door goed nieuws  te ‘consumeren’ wordt de wereld om je heen lichter en mooier. Zie je voortdurend verbetering en vooruitgang. Word je blij en vrolijk.”

(*) Noord-Brabant is de op één na grootste provincie van Nederland. Er wonen ruim 2,5 miljoen mensen in 62 gemeenten. De vijf grootste zijn: Eindhoven en Tilburg, beide meer dan 200.000 inwoners, Breda, meer dan 180.000 inwoners en ’s-Hertogenbosch, ruim 150.000 inwoners.
Noord-Brabant telt 9 ziekenhuizen, waaronder 5 topklinische opleidingsziekenhuizen die naast hun medische specialismen ook veel wetenschappelijk onderzoek verrichten in samenwerking met de Eindhoven University of Technology en Tilburg University.
Er zijn twee universiteiten (Eindhoven en Tilburg), een Koninklijke Militaire Academie (Breda), vier vestigingen van een van Nederlands grootste kennisinstellingen voor hoger beroepsonderwijs (hbo) en een Design Academy (Eindhoven).
Brainport Development Eindhoven, de High Tech Campus in Eindhoven, de Eindhovense Technische Universiteit, Tilburg University, Fontys en vijf topopleidingsziekenhuizen in Eindhoven, Veldhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Breda verrichten hoogwaardig onderzoek. De tweede nationale luchthaven van Nederland, Eindhoven Airport, verbindt de Metropoolregio  Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en de rest van de wereld.