Amazonewoud: ontbossing daalt voor vierde maand op rij
Bron: IPS - Afbeelding van aliceferraro via Pixabay

In de eerste vier maanden van 2023 is in het Braziliaanse Amazonegebied 38 procent minder ontbost dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Braziliaanse Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE).

De daling van houtkap in het Amazonewoud – ingezet in januari van dit jaar – is hoopvol. Huidig president Luiz Inácio Lula da Silva is erop gebrand om het internationale imago van zijn land opnieuw op te poetsen na de doortocht van zijn voorganger. Lula wil de internationale relevantie van Brazilië herstellen door onder meer in te zetten op klimaat- en milieukwesties. Een van zijn beloftes is om de ontbossing van de Amazone te stoppen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten