Ambtenarenpensioenen niet langer belegd in fossiele brandstoffen
Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Belgisch minister Petra De Sutter (Groen) van Ambtenarenzaken wil niet langer dat het geld voor de tweede en derde pensioenpijler wordt geïnvesteerd in bedrijven die het klimaat schaden. De federale regering heeft daarom beslist om het aanvullende pensioengeld van contractuele ambtenaren niet langer te beleggen in de fossiele energiesector. Dit is een eerste stap in de uitvoering van het regeerakkoord, waarin is afgesproken dat de federale staat zich tegen 2030 “volledig wil terugtrekken uit vervuilende bedrijven”. In Nederland wordt het debat over de rol van de pensioenfondsen in de strijd tegen de klimaatverandering al langer gevoerd. Zo meldt De Standaard

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten