Europa 20 jaar poliovrij
bron: IPS - Afbeelding van lisa runnels via Pixabay

De Europese regio is twintig jaar poliovrij. Een moment om te vieren, zegt Belgisch arts en WHO-topman Hans Kluge naar aanleiding van Wereldpoliodag.

“Vandaag is het Wereldpoliodag, en dit jaar markeert die dag een enorme verwezenlijking, want twintig jaar geleden, in 2002, werd de Europese regio poliovrij verklaard. Dit is een succes dat mag gevierd worden”, zegt Kluge in een mededeling. “Dankzij vaccinatie staat polio op het punt om een verhaal uit het verleden te worden.” 

Wereldwijd zijn de gevallen van polio sinds de jaren tachtig met 99 procent gedaald. In 1980 waren er in de 53 landen van de Europese WHO-regio nog bijna 2700 bevestigde gevallen van polio. Achttien jaar later werd het laatste geval van wilde polio gemeld in Turkije.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten