bron: IPS - Afbeelding van DrZoltan via Pixabay

India krijgt na bijna zeventig jaar opnieuw jachtluipaarden. Het land heeft een overeenkomst met Namibië om volgende maand al acht dieren over te brengen.

De laatste cheeta in India stierf in 1947, en in 1952 werd de soort officieel uitgestorven verklaard. Maar binnenkort zullen de eerste exemplaren weer te zien zijn in het Kuno-Palpur National Park (KNP), in Madhya Pradesh.

De eerste acht dieren moeten er volgende maand al losgelaten worden, zegt de Indiase overheid, ter gelegenheid van de 75-jarige onafhankelijkheid van India.

“Onze voorbereidingen zijn in volle gang om cheeta’s terug te verwelkomen in India, maar we weten niets over de werkelijke aankomstdatum of het aantal dieren dat naar Madhya Pradesh komt”, zegt hoofdconservator J.S. Chauhan in de Indiase krant The Hindu. “Dat wordt nog afgerond op het niveau van de Indiase regering.”

Een gebied van vijf vierkante kilometer is gereserveerd om de dieren te laten wennen aan de omgeving. Namibische parkwachters zijn de nieuwe thuis van de dieren al komen inspecteren, en het park legt nu de laatste hand aan de voorbereidingen.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here