Invaliden zeer positief over slimme app waarmee makkelijk een parkeerplaats is te vinden
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto SmartwayZ.NL

Met een slimme app kunnen invaliden in de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch makkelijk vanuit huis of onderweg naar de binnenstad een invalideparkeerplek vinden. De gemeente beschikt over een slimme app waar iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart gratis gebruik van kan maken. Dus ook mensen van buiten de gemeente. De gebruikers zijn zeer positief dat ze direct kunnen navigeren naar een vrije parkeerplaats dichtbij de gewenste locatie zonder onnodig rondjes te hoeven rijden. Zo draagt het gebruik van de app bij aan een betere toegankelijkheid, veiligheid en een schonere lucht.

De slimme app is het resultaat van samenwerking binnen het deelprogramma ‘Slimme mobiliteit’ van RNOB met ondersteuning van SmartwayZ.NL. Om deze ‘smart mobility’-oplossing te realiseren, bundelde een aantal partijen samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch hun expertises op het gebied van inclusieve mobiliteit, data, technologie, gedrag en communicatie. De app is uitgebreid getest door de gebruikersgroep zelf.

RNOB is een samenwerking van en door elf gemeenten en twee waterschappen in de regio Noordoost-Brabant. Gezamenlijk pakken ze die maatschappelijke en economische uitdagingen op die alleen door samenwerking voor elkaar zijn te krijgen.

SmartwayZ.NL is het innovatieve mobiliteitsprogramma in Zuid-Nederland dat zich richt op verbetering van de bereikbaarheid en stimulering van innovatie om het slimste mobiliteitssysteem van Nederland te worden. De aanpak varieert van het ontwikkelen van slimme oplossingen tot het verbreden van snelwegen en het verbeteren van vervoersknooppunten. Meer dan 200 partners werken binnen het programma samen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten