Jarne Ghijsels verkozen tot Student van het Jaar 2022
bron: Stad Gent

Jarne Ghijsels, derde bachelor biomedische wetenschappen aan UGent, is verkozen tot Student van het Jaar 2022. Jarne heeft tijdens de coronaperiode bakens verzet voor het mentaal welzijn van zijn medestudenten. Zo richtte hij mee de chatlijn Epione op, waar studenten anoniem terechtkunnen voor een een-op-een-gesprek.

Als lid van de Gentse studentenraad zet Jarne Ghijsels zich al twee jaar in voor het mentaal welzijn van zijn medestudenten. Vooral zijn engagement voor Epione, de chatlijn voor studenten die nood hebben aan een gesprek, illustreert hoe hij jongeren inspireert. Jarne coördineert het initiatief en geeft ook opleidingen aan operatoren, met extra aandacht voor het omgaan met meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Jarne voerde ook actie voor meer studentenpsychologen aan UGent en schreef mee aan het ‘rapport mentaal welzijn’ van de Vlaamse Vereniging van Studenten. Hij is ook lid van de taskforce rond grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven. Als ‘Student van het Jaar’ volgt hij onder meer Nikola Balogova (2021) en Nicky Vandeghinste (2020) op.

Ik ben onder de indruk van de sterke kandidaten en hun inspanningen op sociaal, cultureel en sportief vlak. Ze tonen hoe studenten op een diverse wijze van Gent een warme studentenstad maken. Ik ben bijzonder trots op Jarne die met zijn chatlijn hét verschil heeft gemaakt voor het mentaal welzijn van zijn medestudenten”, aldus Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

Drie extra studenten in de kijker

Naast de Student van het Jaar zet de jury nog drie laureaten in de kijker. Ines Eeckhout, student industriële ingenieurswetenschappen aan KULeuven, buigt zich onder meer over de woonproblematiek. Voor haar stage zette ze zich in voor meer sociale woningen in Gent en haar thesis deed ze rond het vergroenen van steden.

Maxiem Geldhof, student informatica aan UGent, ontwikkelde samen met zijn team de succesvolle bloklocaties-website. De website heeft een duidelijke en grote meerwaarde voor Gentse studenten. Maxiem en zijn team dachten na over toegankelijkheid en maakten het systeem inclusiever.

Beatrice Constantin verhuisde twaalf jaar geleden met haar gezin van Roemenië naar België. Ze was muzieklerares, maar koos in België voor een andere roeping: de zorg. Ze overwon tal van obstakels en is nu derdejaarsstudent verpleegkunde aan Hogeschool Gent. De jury looft haar om haar doorzetting en wilskracht.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten