Cartoon Hemel

“Rouw is liefde van wie het adres is kwijtgeraakt. Het schrijven van brieven of het maken van een tekening aan een dierbare overledene kan helpen bij het rouwproces. Ook al is het adres ‘de hemel’, je kunt op deze manier toch je verhaal kwijt.”

Het zijn de gevoelens en gedachten van verlies- en rouwtherapeut Willemien Jobsen in Drunen (Noord-Brabant). Zij nam het initiatief voor de plaatsing van een brievenbus ‘naar de hemel’ op de algemene begraafplaats van Drunen, Vlijmen en Heusden. Hierin kunnen nabestaanden hun post kwijt die bedoeld is voor een overleden dierbare. De post wordt niet gelezen, maar wel zorgvuldig bewaard. Op Wereldlichtjesdag, de tweede zondag in december, worden de brieven, kaarten en tekeningen tijdens een bijeenkomst verbrand in een vuurkorf, zodat de woorden symbolisch toch bij degenen komen voor wie ze bedoeld zijn. Lees verder

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten