Kinderraad naast een gemeenteraad?
bron: Stad Aarschot

“Onze stad heeft niet alleen een gemeenteraad, maar ook een kinderraad. De kinderraad bestaat uit leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar uit acht basisscholen van Aarschot en de deelgemeenten. Ze vertegenwoordigen de leerlingen uit hun school en denken samen na over wat kinderen in onze stad belangrijk vinden. Ze bevragen de kinderen uit hun school en nemen deze ideeën dan mee naar de kinderraad. Die komt regelmatig samen en krijgt de nodige ondersteuning van het Huis van het Kind en De Klinker”, vertelt Schepen van Jeugd Stef Van Calster.

Kinderen een stem geven

“De kinderraad is een schoolvoorbeeld van hoe we als stad onze kinderen een stem willen geven”, vult burgemeester Gwendolyn Rutten aan. “Vertegenwoordigers van de verschillende basisscholen denken in de kinderraad na over actuele thema’s zoals het klimaat en veilig naar school. Het is mooi om te zien dat ze ook concrete acties uitwerken zoals nu een Lenteschoonmaak. Uiteraard zetten we hier graag onze schouders onder.”

Lenteschoonmaak

De Kinderraad van Aarschot lanceert de Lenteschoonmaak, een zwerfvuilcampagne om de stad en deelgemeenten lenteschoon te maken. De campagne loopt vanaf 21 maart tot en met 21 april. De kinderen zullen in schoolverband zelf de handen uit de mouwen steken, maar ze roepen ook inwoners en verenigingen op om mee te doen met de Lenteschoonmaak.

De leden van de Kinderraad: “We vinden de Kinderraad leuk om te doen. Afval en milieu zijn echt belangrijke thema’s. We merken dat er soms veel afval ligt. We willen andere kinderen en ook volwassenen laten stilstaan bij het belang van een propere stad. Een schone buurt maakt ons blij, dus we steken ook graag zelf de handen uit te mouwen. We zijn heel enthousiast over de Lenteschoonmaak.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten