bron: Stad Kortrijk

Kortrijk zal via zijn maatschappelijk werkers, wijkwerkers en brugfiguren onderwijs vanaf eind deze week gratis zelftesten ter beschikking stellen van kwetsbare inwoners en kinderen. Hiermee wil Kortrijk twee doelstellingen nastreven: zowel kwetsbare mensen financieel bijspringen als het veilig organiseren van onderwijs en werkvloeren.

Zelftesten vormen een cruciaal onderdeel van de nieuwe teststrategie van de federale en regionale overheid bij de bestrijding van het coronavirus. Daarmee willen de overheden de druk op de testcentra en de impact op het onderwijs en de economie beperken nu de omikronvariant oprukt.

Voor veel mensen is de herhaalde aankoop van zelftesten in de apotheek of in een winkelketen financieel niet haalbaar. Daarom wil Kortrijk die mensen helpen en die groep is ruimer dan mensen met een zogenaamde verhoogde tegemoetkoming. Ook andere mensen kunnen financiĆ«le tekorten en betalingsproblemen hebben”, aldus Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here