Met één klik op de knop studeren aan meer universiteiten
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeansder.nl; foto TU/e

Studenten die vakken kunnen volgen aan andere universiteiten zonder administratieve en organisatorische drempels. Dat is de ambitie van het project Studentmobiliteit. In dit project voor studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Universiteit van Wageningen (WUR), de Universiteit van Utrecht (UU) en Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) is hard gewerkt om een platform te creëren waarop deze uitwisseling kan plaatsvinden. Met één klik op de knop kunnen studenten vakken volgen bij de partnerinstellingen via www.EduXchange.nl.

Op EduXchange oriënteren studenten zich op cursussen van andere instellingen en schrijven zich hierop in. Ook wordt het behaalde resultaat doorgegeven aan de eigen onderwijsinstelling. Dit is een eerste stap om het voor studenten makkelijker te maken een eigen curriculum samen te stellen over de grenzen van instellingen heen. Docenten kunnen via EduXchange hun onderwijs beter zichtbaar maken aan studenten van de verschillende instellingen. Studenten brengen verschillende expertises in het onderwijs in, zodat met een frisse blik naar het onderwerp van de cursus gekeken kan worden.
Op dit moment staan ruim 60 vakken van de partnerinstellingen van de alliantie TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht op het platform. Dit aanbod wordt de komende jaren verder uitgebreid. Daarnaast kijken de betrokken universiteiten of ze een combinatie van verschillende vakken rond bepaalde thema’s via dit platform kunnen aanbieden.

De alliantie tussen TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht is onderdeel van een breed netwerk van samenwerkingsverbanden tussen de TU/e en andere universiteiten in binnen- en buitenland. Een aantal daarvan biedt eveneens mogelijkheden voor studenten tot uitwisseling.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten