Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto provincie Noord-Brabant

Goed nieuws voor initiatiefrijke burgers die hun buurt levendiger, groener, vitaler of mooier willen maken. Het provinciebestuur van Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant stellen dit en volgend jaar 660.000 euro beschikbaar voor het in gang zetten van verandering in de buurt door verbindende en vernieuwende projecten. Het geld komt uit het Buurtcultuurfonds, dat is bedoeld om ideeën te realiseren die bijdragen aan ontmoeting, samenwerken en samenleven binnen wijken, tussen generaties, culturen en kunstvormen én tussen stad en platteland.

Het Buurtcultuurfonds helpt creatieve professionals de transitie in de wijk vorm te geven. Met inspirerende bouwwerken, nieuwe denkrichtingen, vormen, beelden of acties helpen zij de gedeelde droom te verbeelden, nieuwe creatieve oplossingen vorm te geven of het verlangen naar een levendigere, vitalere, groenere of mooiere buurt aan te wakkeren.
“De provincie wil met deze buurtcultuurprojecten voor alle Brabanders de leefbaarheid in buurten versterken. Klimaat, welzijn, veiligheid, ongelijkheid, energiehuishouding, in de buurt komen vrijwel alle grote vraagstukken van deze tijd samen. Het is een complexe, maar mooie opgave om onze buurten zo vorm te geven dat we er graag wonen en willen blijven wonen”, aldus Stijn Smeulders, provinciebestuurder van Cultuur.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant beoordeelt de aanvragen voor een bijdrage uit het Buurtcultuurfonds van de provincie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook wel bekend als het Anjerfonds, ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Jaarlijks ondersteunt het  ongeveer 4000 projecten op cultureel gebied op de terreinen van podiumkunsten, beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis en letteren en natuurbehoud. Daarnaast verstrekt het fonds studiebeurzen aan jong talent en ondersteunt het musici en beeldend kunstenaars.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here