bron: Provincie W-VL - Afbeelding van Ian hohlstein via Pixabay

De Provincie West-Vlaanderen heeft een nieuwe strandgids met de 100 meest voorkomende aanspoelsels aan onze kust.

De pocketgids bevat heel wat informatie, foto’s en tekeningen over de meest voorkomende aanspoelsels op het strand. De gids bevat info over schelpen zoals Zaagje en Nonnetje of over het rugschild van de Zeekat. De gids telt 100 beschreven soorten, aangevuld met actuele info en tips over strandafval, rustende zeehonden, gewonde vogels en wilde dieren. Bijzonder is dat er ook heel wat nieuwe soorten opduiken in dit gidsje. Het bewijst dat de klimaatsverandering en grote bedrijvigheid in de Noordzee heel wat invloed heeft op het onderwaterleven.

Met de vernieuwde gids richt de Provincie zich op toeristen, leerkrachten en natuurgidsen die interesse tonen in de vloedlijn en strandvondsten.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here