Hoe lager de score hoe beter het welzijn - bron: UAntwerpen

De zomervakantie start onder een gunstig gesternte: België kleurt steeds groener op de coronakaart en veel deelnemers van de Grote Coronastudie geven ook aan beter in hun vel te zitten.

De dalende cijfers hebben een gunstig effect op het mentale welzijn van de deelnemers. Uit de analyse van de bevraging van twee weken geleden blijkt dat de meeste leeftijdscategorieën beter in hun vel zitten. Prof. Philippe Beutels (UAntwerpen): “Dat geldt ook voor de mensen die in de zorg werken. Sinds einde maart evolueert hun welbevinden onafgebroken in de juiste richting. Die evolutie hangt vanzelfsprekend samen met de afnemende druk op de ziekenhuizen. Hopelijk kunnen de zorgmedewerkers deze zomer echt tot rust komen, en blijft de situatie ook na de vakantie onder controle.”


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here