Afbeelding van Dimitris Vetsikas via Pixabay

3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. De meest fiere burgers wonen niet alleen in Brugge, maar ook in Koekelare, Zutendaal en Knokke-Heist. De bestuurders van Vorselaar, Glabbeek, Herne, Knokke-Heist, Zuienkerke en Leuven genieten het meeste vertrouwen. Verkeersveiligheid is voor heel wat Vlamingen nog een issue, al zien we wel een positieve evolutie bij de schoolverplaatsingen. Inwoners uit de centrumsteden leven milieubewuster en we hebben in 2020 meer gesport.

Het zijn enkele resultaten uit de Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur waarin onder meer gepeild wordt naar de tevredenheid van de inwoners doorheen verschillende beleidsthema’s die de leefkwaliteit in de gemeente beïnvloeden.

De meeste inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad, maar verkeershinder en de staat van het openbaar domein blijven een netelig punt voor veel inwoners.

7 op tien Vlamingen voelt zicht thuis bij de inwoners uit zijn buurt. Bewoners van centrumsteden staan meer open voor diversiteit

8 op de 10 inwoners zijn tevreden over het contact in de buurt, 7 op tien voelt zich thuis in zijn buurt en vertrouwt de buren. Bijna 7 op de 10 inwoners willen hun buren helpen.

4 op de 5 inwoners staan neutraal tot positief tegenover mensen van verschillende herkomst. In de 13 centrumsteden is er meer openheid voor diversiteit.

1 op drie inwoners heeft veel vertrouwen in het lokaal bestuur, bijna de helft is neutraal en 1 op vijf heeft weinig vertrouwen in het lokaal bestuur.

Nieuwsgierig naar uw gemeente?

Bekijk de resultaten voor jouw gemeente of stad


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here