Het Fietsatelier in Mechelen doet voortaan ook kleine reparaties aan rolstoelen. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking tussen Stad Mechelen, Foundation Mechelen vzw en Ecoso vzw. Rolstoelhouders kunnen op afspraak terecht in het Fietsatelier voor herstellingen aan banden, remmen, spaken enzovoort. Er zijn vervangrolstoelen beschikbaar.

“Het is niet zo eenvoudig om iemand te vinden voor een periodiek nazicht of kleine herstellingen aan rolstoelen en het wordt ook al snel heel duur. Daarom hebben we het Fietsatelier op de Battelsesteenweg om medewerking gevraagd. Kleine herstellingswerken zien zij volledig zitten en ze doen dat aan democratische prijzen. Voor het vervangen van een band moet je rekenen op 20 à 25 euro”, vertelt Jan Simons van Foundation Mechelen, een vzw die zich inzet voor sociale projecten en goede doelen in onze regio.

“Het initiatief geniet onze volle steun”, vult schepen van toegankelijkheid Gabriella De Francesco aan. “Het is goed dat mensen op een laagdrempelige en betaalbare manier ergens terechtkunnen voor eenvoudige herstellingen aan hun rolstoel. De mensen van het Fietsatelier hielpen eerder ook al bij het nazicht van de rolstoelen in het vaccinatiecentrum, om daar de dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen voor mindermobiele mensen. Zo maken we samen het verschil in Mechelen.”


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here