bron: Stad Veurne

Telefoontjes van goudwaarde, dat zijn de wekelijkse gesprekken die vrijwilligers voeren met de Veurnse 80-plussers. Bij de start van de coronacrisis in maart 2020 startte Stad Veurne met deze belronde.

“Collega steden en gemeenten, leer ervan, van Veurne!” Dat waren de woorden van presentatrice Karolien Debecker op Radio 1 toen ze het initiatief 80 Phone Home vorig jaar eind maart ontdekte. Een tiental vrijwilligers was toen al druk in de weer om 918 Veurnse 80-plussers op te bellen. Zo ontdekte het stadsbestuur al snel de hulpvragen en kon ze die efficiënt oplossen. Hierbij kon Stad Veurne rekenen op de inzet van een legioen aan vrijwilligers die zich achter het thema #8630altegoare hadden geschaard. Intussen zijn er al meer dan 150 hulpvragen op deze manier opgelost.

Het voorbije jaar hebben 127 80-plussers aangegeven dat ze graag wekelijks zouden willen blijven opgebeld worden. Intussen zijn er al 20 vrijwilligers die hen van maandag tot vrijdag contacteren. Voor de 80-plussers hét moment om hun hulpvragen te stellen, maar ook om even het hart te luchten over alle coronagevolgen. De telefoontjes doen hen hoorbaar heel veel deugd!

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Dit initiatief is opgestart in volle coronacrisis door een enthousiast team dat zeker wou weten dat de 80-plussers veilig konden worden geholpen. De telefoongesprekken vinden nog steeds plaats en hebben een groot nut voor de oudere inwoners van onze stad. Het doet mij veel plezier om te zien dat de vrijwillige inzet ook een jaar na de start van de coronacrisis erg groot blijft.”


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here