bron: IPS - Photo by William Daigneault on Unsplash

Het Frans parlement heeft dit weekend een verbod goedgekeurd op binnenlandse vluchten voor routes die in minder dan 2,5 uur per trein kunnen worden afgelegd.

Met de nieuwe wet legt Frankrijk het binnenlandse vliegverkeer stevig aan banden. Er zullen geen vluchten meer georganiseerd mogen worden tussen twee steden die ook verbonden zijn door een treinverbinding van minder dan 2,5 uur. Dat betekent dat er geen vluchten meer zullen zijn tussen pakweg Parijs en Lyon.

De beslissing maakt deel uit van een plan van de regering-Macron om de Franse uitstoot met 40 procent te verminderen tegenover 1990. 

Burgerparlement

Het idee is afkomstig van het burgerparlement van Macron, waar burgers ideeën konden formuleren om de Franse uitstoot te verminderen. Het voorstel werd wel afgezwakt: aanvankelijk was sprake van alle verbindingen met een treinrit tot 4 uur, maar dat is dus 2,5 uur geworden.

Het voorstel is zaterdagavond goedgekeurd in de Nationale Vergadering, nu moet ook de Franse Senaat zich er nog over buigen.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here