Voucherregeling ‘Samen tegen voedselverspilling’
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto provincie Noord-Brabant

Ondernemingen in Noord-Brabant die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van een voucherregeling ‘Samen Tegen Voedselverspilling’ die het provinciebestuur van Noord-Brabant heeft ingesteld. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of te reduceren en reststromen optimaal te benutten.

Deelnemende bedrijven kunnen met deze regeling bijvoorbeeld experts inschakelen, een businesscase ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau. De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij. De waarde van de voucher ligt tussen € 5.000,- en € 17.500,-. De regeling is geldig totdat de provinciale subsidiepot leeg is.
De provincie Noord-Brabant is een van de partners van ‘Samen Tegen Voedselverspilling.’ De regeling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Rabobank Nederland en wordt ondersteund door Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.
De Stichting ‘Samen tegen Voedselverspilling’ richt zich op het voorkomen, verminderen en verwaarden van voedselverspilling in de totale voedselketen. Binnen de stichting zetten organisaties, overheid en kennisinstellingen zich gezamenlijk in om verspilling tegen te gaan door de krachten te bundelen en te werken aan één gezamenlijk doel: samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen. En daarmee wordt Nederland koploper en een wereldvoorbeeld in het realiseren van Sustainable Development Goal 12: duurzame consumptie- en productiepatronen.   

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten