Winnende ‘thuiswerkgevers’ toonden een inspirerend aanpassingsvermogen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Mudassar Iqbal via Pixabay

Uit vierduizend nominaties zijn vier Noord-Brabantse bedrijven in de prijzen gevallen voor de eretitel ‘Beste (Thuis)Werkgever van Nederland’. De Eindhovense SAP-softwarespecialist McCoy & Partners werd landelijk winnaar van ondernemingen in de categorie 50 tot 200 werknemers en ontving daarvoor de  ‘Zo Werkt Het Bokaal’, een gratis mobiliteitsadvies ter waarde van €4.000,- en een stoel-yoga workshop voor het gehele kantoor. De drie provinciale winnaars zijnOctrooibureau DeltaPatents uit Eindhoven in de categorie tot 20 medewerkers, Unipartners advies en consultancy door universitaire studenten uit Eindhoven in de categorie 20 tot 50 werknemers en bouwer Heijmans eveneens met een vestiging in Eindhoven in de categorie bedrijven met meer dan 200 medewerkers.

‘Zo Werkt Het’ is eeninitiatief van 12 mobiliteitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Als samenwerkingsplatform van regionetwerken buigt het zich over regionale en landelijke mobiliteitsoplossingen en campagnes voor flexibel werken. Door middel van het verstrekken van relevante tools, tips en tricks helpt het platform werkgevers om flexibel werken en slim en duurzaam reizen nog beter te faciliteren voor werknemers. Op deze manier wil het bijdragen aan een beter bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland.
Als blijk van waardering voor organisaties die nét even een stapje verder zijn gegaan om (thuis)werken in 2020 een stuk makkelijker te maken voor hun werknemers, besloot het Mobiliteitsplatform een award uit te reiken aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het (corona)jaar 2020. Een eervol award voor werkgevers die in het voorbije jaar het verschil hebben kunnen maken voor werknemers binnen hun organisatie.

Foto: Zo Werkt Het

Veel aandacht voor de mens achter de medewerker

“Het is hartverwarmend om te zien wat bedrijven het afgelopen jaar uit de kast hebben gehaald voor hun werknemers. We waren verrast door de creativiteit en oprechte aandacht voor de medewerkers die uit veel nominaties naar voren kwam. Stuk voor stuk winnaars zijn het!”, aldus Rein Aerts, initiatiefnemer van ‘Zo Werkt Het.’
Volgens het Mobiliteitsplatform hebben de winnende werkgevers hun werknemers op een of andere manier ondersteund in het thuiswerken. Daarbij werd gekeken naar verschillende criteria, zoals teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen.
De vier landelijke winnaars sprongen er volgens de jury uit door een combinatie van het op orde hebben van thuiswerkfaciliteiten, veel aandacht voor de mens achter de medewerker, goede communicatie en bijzondere manieren om de onderlinge band sterk te houden. “Zij toonden op een creatieve en innovatieve manier een inspirerend aanpassingsvermogen”, aldus het juryrapport. “Met tal van nieuwe communicatiemiddelen om contact te houden met collega’s, de thuisscholing van kinderen en een partner met een werkplek aan de keukentafel was het best even wennen. “

Virtuele borrels en pubquizzen

Landelijk winnaar McCoy & Partners hield o.m. online-evenementen als virtuele borrels en pubquizzen, verstrekte medewerkers een budget voor een eigen thuiswerkplek en daagde het personeel uit om ‘slechts’ 2021 kilometer af te leggen. Ook organiseerde het bedrijf  ‘lunches@Home’ waarin het management van McCoy bij medewerkers thuis ging lunchen gevolgd door een wandeling.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten