Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto BrabantSport Fonds

Met het ondersteunen en stimuleren van maatschappelijke vraagstukken wil het zojuist opgerichte BrabantSport Fonds een gezonde levensstijl onder Brabantse kinderen bevorderen, stress onder jongvolwassenen terugdringen, eenzaamheid onder Brabantse ouderen verminderen en Brabanders met een beperking structureel helpen in beweging te komen. BrabantSport Fonds is een nieuw initiatief en tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het provinciebestuur van Noord-Brabant en het Brabantse bedrijfsleven.

Het BrabantSport Fonds heeft met ‘een vitaler Noord-Brabant’ en ‘sport is voor iedereen’ ambities die bijdragen aan het geluk van de Brabanders. Zeker nu de relevantie, in tijden van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen, hoog is. Want uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 10 kinderen in Noord-Brabant overgewicht heeft, ruim 40% van jongvolwassenen last heeft van stress,  1 op de 10 75-plussers zich eenzaam voelt en ruim 50% van mensen met een handicap beweegt onder de landelijke norm.
Via het stimuleren van sportactiviteiten wil BrabantSport Fonds een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat doet de organisatie door maatschappelijke activatieprogramma’s te ontwikkelen en nieuwe en bestaande maatschappelijke initiatieven te ondersteunen en te versterken. Het scout actief en benadert zelf partijen voor het ontwikkelen van projecten. Daarnaast kunnen initiatiefnemers middels een jaarlijkse open inschrijving projecten insturen om in aanmerking te komen voor een samenwerking.

“Heel bijzonder, deze coalitie van private en publieke partners.”

“Echt heel bijzonder, deze coalitie van private en publieke partners. Ik ben trots dat BrabantSport voor hen het BrabantSport Fonds gaat uitvoeren. Een initiatief dat nog niet eerder vertoond is in de sport in Nederland: sport als verbinder, sportevenementen als podium en maatschappelijke impact als doel. Want zo maken wij Brabant gelukkiger én daarmee sterker door sport”, aldus Michel Reinders van BrabantSport.
Ook provinciebestuurder Wil van Pinxteren is blij met het nieuwe fonds: “In Brabant vinden we ‘sport voor iedereen’ en ‘sport maakt gezond’ heel belangrijk. Deze ambities kunnen we alleen waarmaken als alle samenwerkingspartners in staat zijn de krachten te bundelen. Met dit unieke en inspirerende fonds laten we zien dat Brabant klaar is om sociaal-maatschappelijke ‘side-events’ te koppelen aan topsportevenementen. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende te doen en te beleven is in Brabant en dat iedereen daaraan kan meedoen. Ook als het gaat om sport.”


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here