Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto dopper.com

Vandaag, 22 maart, op Wereld Waterdag, krijgen alle 3000 leerlingen en alle docenten van de vier IVO-scholen in het Noord-Brabantse Deurne een zogenaamde ‘dopper’ die ze kunnen vullen met kraanwater uit een speciaal aangelegd watertappunt. Een ‘dopper’ is een speciaal ontwikkelde aan de waterkraan hervulbare waterfles om daarmee de vermindering van de hoeveelheid plastic wegwerpflesjes tegen te gaan. Met deze actie stimuleren de vier IVO-scholen het drinken van gezond water en verminderen ze het plastic afval. Ze doen dit om mee te werken aan het behalen van klimaatdoelen en het streven naar duurzaamheid. Sinds de start van dit schooljaar – september 2020 – heeft IVO Deurne een algehele coördinator aangesteld die duurzaamheid binnen de vier deelscholen goed moet implementeren.

IVO Deurne (Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne) zegt graag te willen bijdragen ‘aan de droom om de plastic soep te verminderen ten behoeve van het behoud van onze mooie aarde. Het verminderen van plastic gebruik en afval past bij onze duurzaamheidsambities en verplichtingen.’

Vandaag reiken de Deurnese wethouder van Onderwijs en Duurzaamheid, Marnix Schlosser en de rector van IVO Deurne de ‘doppers’ uit en openen zij officieel de watertappunten.
Er zal ook uitleg worden gegeven over de betekenis en het doel achter deze actie. “Hopelijk zien we hierdoor ook echt minder plastic wegwerpflesjes op school en drinken leerlingen nog meer (gezond) water”, stellen rector en directie.

Kleinschalig en herkenbaar

IVO Deurne omvat alle vormen van onderwijs, gymnasium, atheneum, havo, en vmbo met alle sectoren en alle leerwegen.
De Instelling is in verband met het behoud van kleinschaligheid en herkenbaarheid onderverdeeld in vier deelscholen:

  • Deelschool Alfrinkcollege
  • Deelschool De Sprong
  • Deelschool Hub van Doornecollege
  • Deelschool Peellandcollege

Iedere deelschool binnen IVO heeft haar eigen karakter, haar eigen vormen van onderwijs en begeleiding. Iedere deelschool staat onder leiding van een deelschoolleider en heeft een eigen team van docenten en medewerkers.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here