Innovatieve vondsten (7): lichttherapiebril helpt tegen slaapproblemen, winterdip en jetlag
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Chrono Eyewear

Dertig minuten actief blauw licht per dag is vaak al voldoende voor nieuwe energie of om een verstoord slaap- en waakritme te verbeteren. Het bedrijf Chrono Eyewear in Tilburg heeft daar wat op gevonden: een lichttherapiebril. Die helpt tegen slaapproblemen, winterblues en jetlag.

In de natuur begint de dag met blauwachtig daglicht dat ons wakker maakt en energie geeft. We gaan aan de slag totdat de zon in rode kleuren ondergaat en ons lichaam zich op slaap instelt. Zo werkt de natuur. Maar wij leven in kunstlicht, reizen tussen tijdzones en werken de klok rond. Voor betere prestaties buiten ons natuurlijke ritme hebben we extra blauw licht nodig. Het geeft ons de mogelijkheid om op piekniveau te presteren op de momenten die we zelf kiezen. Daar helpt de lichttherapiebril bij.

De bril is makkelijk mee te nemen voor gebruik op elk gewenst moment. Sporters kunnen daarmee hun piekmoment verschuiven naar het moment waarop ze moeten presteren. De bril met bijhorende ‘TimeTooler App’ kan winterdip, jetlag en de beruchte dip na de nachtdienst voorkomen en helpt je een gezond slaap- en waakritme te creëren.
De lichtblauwe glazen zijn te wisselen met oranje. Die stimuleren de aanmaak van het nachthormoon melatonine wanneer je wilt gaan slapen.

Deze lichttherapie is gebaseerd op decennia wetenschappelijk onderzoek en gepatenteerde technologie. De gratis app bij de bril geeft het juiste gebruik aan.

Noord-Brabant is in Nederland de tweede provincie met de meeste innovatieve ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). In de recente Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 is Noord-Brabant met 17 bedrijven vertegenwoordigd.
De KvK-ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn door een deskundige jury uit het bedrijfsleven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Vandaag de Brabantse nummer 74 uit de Top 100.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten