West-Vlaanderen verdeelt gratis 14.000 zakjes bijenvriendelijk bloemenzaad
bron: Provincie W-VL - Photo by Jenna Lee on Unsplash

Vanaf maandag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 14.000 zakjes gratis bloemenzaad. Ze doet dit reeds voor de elfde keer op rij.

De actie past in de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’ en heeft als doel meer ‘bijenvriendelijke’ bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien. Net zoals vorig jaar verdeelt de Provincie 14.000 zaadzakjes. De jaren ervoor waren dat 10.000 zakjes, maar de vraag bleek altijd groter dan het aanbod.

Bloemenmengsel

De gratis zakjes bevatten een mengsel van zaden van éénjarige planten: ze groeien en bloeien in één jaar tijd. Het resultaat levert een kleurrijke bloemenakker op. Elk zakje bevat 7 gram, goed voor ongeveer 5 m². Het mengsel werd op maat samengesteld door de Provincie en bevat soorten zoals goudsbloem, gewone klaproos en gele ganzenbloem.

Broodnodig voor bijen

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, zoals de bestuiving. Eén van de oorzaken is het afnemend aanbod van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers. Met deze actie wil de Provincie mensen ervan bewust maken dat iedereen kan helpen aan oplossingen, elk op zijn eigen terrein.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten