bron: Stad Kortrijk

In oktober 2020 ging Start@K van start, een samenwerking tussen Stad Kortrijk, Hangar K en de hogeronderwijsinstellingen Howest, KU Leuven campus Kulak, Ugent Campus Kortrijk en VIVES hogeschool. Het project heeft als doel om het ondernemerschap bij studenten te bevorderen. Dat gebeurt door allerlei activiteiten zoals inspiratiesessies, netwerkmomenten, workshops, coaching door professionals… De stad Kortrijk wil nu nog een stapje verder gaan.

Terugbetaling ondernemingsnummer

Kortrijk gaat nu een stapje verder om de drempel te verlagen voor studenten die aan een eigen onderneming willen beginnen. Op de gemeenteraad werd een reglement goedgekeurd waardoor het ondernemingsnummer van startende student-ondernemers voortaan door Stad Kortrijk zal betaald worden. Studenten dienen hiervoor deel te nemen aan het traject van Start@K en ofwel te studeren in Kortrijk, ofwel gevestigd te zijn in Kortrijk.

Een ondernemingsnummer aanvragen en bekostigen lijkt misschien slechts een formaliteit, maar we willen zo toch onze studenten het symbolische duwtje in de rug geven. Onze stad en bij uitbreiding de regio ademen ondernemerschap. We willen er alles aan doen om onze startende student-ondernemers maximaal te ondersteunen en te begeleiden“, zegt Kelly Detavernier, schepen van onderwijs.

Eén van de start-ups die zo zal kunnen genieten van deze terugbetaling is Liocare. Studenten Mathieu Nijs en Mo Achrifi hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen. Liocare schakelt studenten uit de zorg in om efficiënt shifts in woonzorgcentra in te vullen.

De terugbetaling zorgt voor een geruststelling als student voor het financiële plaatje. Je bespaart er een kost mee uit die je kan besteden aan iets anders“, zegt Mathieu Nijs van Liocare

Podcast ‘Ket ghet’

Elke maand organiseert Start@K een Pitch Night waarop studenten hun idee kunnen pitchen voor een jury. Daarnaast zijn er workshops en inspiratiesessies, allemaal digitaal. Om toch even af te stappen van de zoveelste call sloeg Start@K de handen in elkaar met Anjo Wychuyse, founder van Jungle, om een podcast over ondernemen te maken. Ket Ghet – ondernemen in ups & downs – heet de podcast die vanaf eind maart beschikbaar zal zijn via de courante podcastkanalen.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here