Redacteur: Jan H.F. van der Heyden: jan@dommelmeander.nl; foto Klimaatwarenhuis

De klimaatuitdaging is van ons allemaal. Vandaar dat de regio Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant samen het online klimaatwarenhuis hebben ontwikkeld. Een warenhuis met communicatiemiddelen om in te zetten bij klimaatbewustzijn campagnes en acties.Het klimaatwarenhuis is een plek waar van alles te vinden is om het klimaatbewustzijn van inwoners te vergroten door middel van campagnes en acties. Kant-en-klare acties, draaiboeken, persberichten en beeldmateriaal kunnen direct worden gedownload. 

Het klimaatwarenhuis is onderdeel van het klimaatportaal van de provincie Noord-Brabant, het platform voor klimaatadaptatie. Een belangrijk doel van de provincie is dat gemeenten en waterschappen klimaatadaptatie een plaats geven in hun beleid. Op het klimaatportaal staat informatie over subsidies en voorbeelden hoe klimaatadaptatie toe te passen. Daarnaast kunnen inwoners er informatie vinden hoe zij hun tuin of huis klimaatproof kunnen maken. 

Gemeenten en waterschappen bezoeken regelmatig het online klimaatwarenhuis. Hier downloaden ze de diverse middelen om te gebruiken bij het vergroten van het klimaatbewustzijn. Het warenhuis is voor iedereen. Daarom kan iedereen ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan het klimaatwarenhuis aanbieden, die anderen inspireren en verder kunnen helpen. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring én wordt tijd en geld bespaard. 


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here