Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; Foto Manus Geldrop

Manus uit Geldrop (bij Eindhoven) is een onderneming die je volledig onderdompelt in de virtuele wereld. Het bedrijf levert tools en software voor de productie-, ontwerp- en de ‘motion capture’-industrie (bewegingen opnemen) om de gebruiker volledig in de virtuele wereld te brengen. Manus Connect verbindt de verschillende tools. Daardoor kan de gebruiker met zijn volledige lichaam de VR-omgeving betreden.

Zelfs voor gedetailleerde vingerbewegingen zijn geen controllers of pakken nodig, slechts vijf trackers. Meerdere deelnemers kunnen elkaar op een natuurlijke manier zien bewegen en via internet kunnen ze ook met elkaar in die wereld communiceren. Elk CAD-bestand kan direct uit de ontwerpsoftware in de omgeving worden geladen en is zichtbaar en interactief voor alle deelnemers. Zij kunnen het model ook schalen om het gemakkelijker te beoordelen.
Door deze innovatie hoeven productiebedrijven geen prototypes meer te maken. Ze kunnen het ontwerp, zichzelf en hun (buitenlandse) collega’s in de VR-wereld laden om het model tot in detail te bekijken, terwijl ze communiceren met hun stem, handen en lichaam. Dit levert een tijdwinst op van het ontwerpproces tot wel 90 procent.

Noord-Brabant is in Nederland de tweede provincie met de meeste innovatieve ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). In de recente 15e Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 is Noord-Brabant met 17 bedrijven vertegenwoordigd.
De KvK-ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn door een deskundige jury uit het bedrijfsleven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Dit was de Brabantse nummer 35 uit de Top 100.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here