Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto mohamed Hassan via Pixabay

Philips heeft een Anti-Snurk Band ontworpen om de snurker te waarschuwen voordat het snurken start. Met zachte trillingen worden rugsnurkers gestimuleerd op hun zij te draaien. 85% van de partners van rugsnurkers is tevreden met de vermindering van het snurken door het dragen van de Anti-Snurk Band.

Snurken is voor velen een probleem. Het ronkende geluid hindert niet alleen de snurker zelf, maar kan ook de slaap van de partner ernstig verstoren. Onderzoek toont aan dat in Nederland 1 op de 4 mannen en 1 op de 10 vrouwen dusdanig hard snurkt dat het de slaap van hun partner ernstig beïnvloedt.  In veel gevallen wordt het snurken veroorzaakt door een rugligging tijdens het slapen. Ongeveer de helft van de mensen die snurken zijn zogenaamde rugslapers.  

Het product bestaat uit een comfortabele band die om de borst wordt gedragen tijdens het slapen, met daarin een positiesensor die detecteert of de snurker tijdens het slapen op zijn of haar rug draait. Zachte trillingen zorgen dan voor een verandering van de slaaphouding – zonder wakker te worden. In plaats van een por in de zij van de partner, wordt de snurker door trillingen gestimuleerd op de zij verder te slapen. De rugligging wordt zo tijdens het slapen aanzienlijk verminderd, zodat zowel de snurker als diens bedpartner weer kan genieten van een ongestoorde slaap.

Volgens Marketing Manager Healthy Sleep Solutions bij Philips Benelux, Thomas Prevoo, is snurken een groter probleem dan we denken. “Uit onze enquête onder meer dan 5000 Nederlanders blijkt dat 21% ’s nachts wakker gehouden wordt door het snurken van hun partner. Hierdoor kiezen veel koppels ervoor om in aparte kamers te slapen, om zo gebroken nachten te voorkomen.”

Zo werkt het:

De Anti-Snurk Band bevat een sensor die in een band om de borst wordt gedragen en continu de slaaphouding monitort. Met behulp van klinisch bewezen technologie detecteert de positiesensor of de drager tijdens het slapen op zijn rug draait. Een zelflerend algoritme in de sensor past zich gedurende een aantal nachten aan op het individuele slaappatroon van de drager en geeft zachte trillingen af zodra de drager in de rugligging ligt. De intensiteit van de trillingen wordt afgestemd op de reactiesnelheid van de individuele drager. Als de drager niet reageert op de trillingen, verhoogt de sensor geleidelijk de intensiteit totdat er een reactie optreedt. Om de reactiesnelheid constant op een hoog niveau te houden en een gewenningseffect te voorkomen, verandert de sensor zijn trillingspatroon iedere vijf dagen. Op het display kunnen drie verschillende slaapgegevens worden afgelezen: hoe vaak de drager door de trillingen op de zij is gedraaid, de totale duur van de slaap en hoeveel tijd er op de rug is doorgebracht.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here