bron: Stad Ieper

Op woensdag 6 januari speelt Collectief Verlof hun voorstelling ‘Moenieworrienie’ in Leuven. In samenwerking met 12 cultuurhuizen brengt Cultuurconnect deze theateropvoering via een livestream tot bij tientallen jonge kinderen en hun families in 10 ziekenhuizen, 1 asielcentrum en 1 multifunctioneel centrum voor kinderen met een handicap.

Kinderen die het vandaag extra moeilijk hebben kunnen even ontspannen en genieten van een streepje cultuur. “Samen met alle betrokken partners geven we zieke kinderen en kinderen die het moeilijk hebben de kans om te genieten van theater. Tegelijk krijgt het cultuurcentrum de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in het kinderziekenhuis, dat het anders moeilijk bereikt”, vertelt Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect.

Ieper is een van de steden die dit mee helpt te realiseren via een samenwerking tussen cultuurcentrum Het Perron en het Jan Yperman ziekenhuis. Dit is een primeur voor de stad. Isabelle Verstraete, programmator familievoorstellingen van Het Perron verduidelijkt: “Al een tijdje speelt bij ons het idee om meer in te zetten op het publiek dat zelfstandig moeilijker in het cultuurcentrum raakt. We zijn blij dat we hierin met ‘Moenieworrienie’ een eerste voorzichtige stap kunnen zetten, en hopen dat deze voorstelling kan dienen voor het uitbouwen van een vervolgverhaal.”

Schepen van cultuur Valentijn Despeghel vult aan: “Het bestuur staat achter deze nieuwe tendens en investeert volop in opnameapparatuur zodat we zelf voorstellingen kunnen capteren. Hierdoor maken we cultuur nog een stapje toegankelijker, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.”

Over de voorstelling ‘Moenieworrienie’ van Collectief Verlof

‘Moenieworrienie’ is Zuid-Afrikaans voor ‘je moet je geen zorgen maken’. En laat dat nu net zijn wat de 4 personages in deze voorstelling veel te veel doen. De voorstelling vertelt het verhaal van de lange tocht die ze samen afleggen. Hoe elk individu ook een deeltje is van een groep en hoe ze gek worden van elkaar, maar tegelijk ook zorgen voor elkaar.

‘Moenieworrienie’ is een beeldende en fysieke voorstelling, geïnspireerd op elementen van slapstick. Zowel voor de personages als het publiek is het een verrassende tocht met pieken en dalen, waardoor je op het puntje van je stoel komt te zitten. Collectief Verlof maakt met ‘Moenieworrienie’ een energieke en ontwapenende voorstelling over identiteit, vriendschap, en durven gaan voor je dromen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here