Mechelen zet in op klimaateducatie
bron: Stad Mechelen - Afbeelding van Pezibear via Pixabay

Met de ondertekening van de Climate Manifesto stapt Stad Mechelen mee in het Climate Action Project, een wereldwijd partnerschap dat educatie rond klimaatverandering promoot. “Dit is geen symboliek, maar een formeel engagement dat aansluit bij ons ons lokaal klimaatplan en ons bovendien verbindt tot extra inspanningen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

De stad geeft hiermee gevolg aan de oproep  van het Mechelse Busleyden Atheneum – Campus Pitzemburg, lokaal ambassadeur van het globale Climate Action Project. “Zij hebben ons gevraagd om het project te steunen. We gaan hiermee twee belangrijke bijkomende engagementen aan: het vastleggen van deadlines inzake klimaatneutraliteit en het verankeren van klimaateducatie in de scholen in onze stad”, zegt schepen van klimaat en onderwijs Marina De Bie. “Daarmee zetten we een aantal verbintenissen op scherp die we al namen in het burgemeestersconvenant voor klimaat en energie.”

“Overtuigd van het belang en de urgentie van lokale klimaatacties wil Mechelen internationaal het voortouw nemen in een ambitieus en dynamisch klimaatbeleid. Het ondertekenen van het manifest geeft internationaal zichtbaarheid aan het Mechels klimaatbeleid. Sinds wij dit jaar werden verkozen tot Europese Grean Leaf City, mag Mechelen zich een gidsstad noemen”, meent burgemeester Vandersmissen.

Meer info over het project: www.climate-action.info

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten