Jumbo-familie Van Eerd: kanjers in het zakendoen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

De ondernemersfamilie Van Eerd heeft haar vermogen ondergebracht in o.m. het investeringsvehikel ‘Mississippi Ventures’ en bestaat uit Karel van Eerd (82) met zijn kinderen Frits (53) en dochter Colette Cloosterman-van Eerd (54). Zij besturen Jumbo. Karel van Eerd is president-commissaris, zoon Frits is Chief Executive Officer (CEO), dochter Colette is Chief Customer Officer (CCO). Verder bestaat de Raad van Bestuur van Jumbo uit Ton van Veen, Chief Financial Officer (CFO) en Cees van Vliet (eveneens CCO, die zich richt op de optimalisatie van winkeloperaties in Nederland en België).

Jumbo-oprichter Karel van Eerd staat met een geschat vermogen van 2,5 miljard in de top vier van de Quote 500. De Veghelaar heeft nu zo’n honderd miljoen meer dan mediaman John de Mol van Talpa en neemt daarom diens plek in. Hij is meteen de rijkste Brabander op de lijst.
De Top Quote is afkomstig van het Nederlandse tijdschrift ‘Quote’ dat vooral in het nieuws komt met het jaarlijks openbaar maken van de Quote 500, een lijst van de 500 rijkste mensen van Nederland, naar een Amerikaans idee van het zakentijdschrift Forbes. ‘Quote’ verschijnt elke maand en geeft informatie over het bedrijfsleven, geld, carrière, netwerken, het leven aan de top van mensen die als vermogend worden ingeschat. 

Koninklijke onderscheiding voor vader Karel

Karel van Eerd begon als 18-jarige in de winkel en groothandel van zijn vader die het wat rustiger aan moest gaan doen. Als 19-jarige nam hij de leiding van zijn vader over. In 2007 is Karel vanwege zijn verdiensten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, een hoge Nederlandse koninklijke onderscheiding. In dat jaar vierde Karel van Eerd zijn 50-jarig jubileum.

Eervolle prijzen voor zoon en dochter

Zoon Frits werd twee jaar later, in 2009, gelauwerd als Topman van het Jaar. Frits studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Utrecht en in de Verenigde Staten. Hij trad in 1992 in dienst van Jumbo.

Een van de bijzonderheden van dochter Colette Cloosterman-van Eerd is dat zij van 1991 tot 1994 werkte bij HEMA, het bedrijf dat zij nu samen met vader en broer heeft overgenomen. Ze begon er als trainee op de afdeling verkoop en werd later manager Logistiek en Inkoop van HEMA. Colette werd in 2006 uitgeroepen tot ‘Vrouwelijke Manager van het jaar’, zij won de prijs ‘influencer of the year 2009’, was ‘business mum of the year 2011’en ‘retail executive of the year 2013.’ Een kanjer dus, net zoals vader Karel en broer Frits.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten