bron: Stad Antwerpen - foto: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) - Wikimedia Commons

Vanaf februari 2021 is Antwerpen een nieuw systeem voor deelscooters rijker. Go Sharing zal 500 deelscooters uitzetten in de stad. De deelscooters vinden, ontlenen en betalen voor je rit gebeurt via de app. Er worden geen registratiekosten aangerekend, je betaalt enkel voor het gebruik.

Elektrische scooters zijn een handig vervoersmiddel in de stad. Ze zijn wendbaar, gemakkelijk te parkeren en milieuvriendelijk. Momenteel vind je in Antwerpen de deelscooters van Poppy. Vanaf februari 2021 komt Go Sharing daar bij en zal je dus de keuze hebben uit 2 aanbieders.

Het gaat om een free-floatingsysteem waarbij de ontleende scooters geen vaste ophaalplek of terugbrengplek hebben. Om een dergelijk deelsysteem in Antwerpen uit te kunnen uitrollen, moet de stad een vergunning toekennen. Enkel aanbieders die voldoen aan de toelatings- en exploitatievoorwaarden worden toegelaten en krijgen een vergunning. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “We hanteren strenge criteria om te bepalen welke aanbieders in onze stad kunnen opereren, en werken intensief met hen samen. We zoeken echt naar een win-winsituatie.”

Dit is nodig om de openbare orde en veiligheid te kunnen garanderen en een overaanbod aan deelsystemen te vermijden. Verder wordt er zo ook gekeken of er voldoende capaciteit is bij de opstart voor een goed functioneren. Per type deelvoertuigen wordt er een maximum aantal aanbieders toegelaten. Voor deelscooters werd het aantal vergunningen vastgelegd op drie, die momenteel vergund zijn aan Poppy, Felyx (nog niet operationeel) en nu dus Go Sharing. De vergunningen worden uitgereikt voor maximum drie jaar en worden periodiek geëvalueerd.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here