Provinciebestuur telt drie jaar lang 24 uur het aantal fietsers om het gebruik te stimuleren
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl ; foto Manfred Antranias Zimmer via Pixabay

Het provinciebestuur van Noord-Brabant (NL) wil het fietsverkeer gedurende drie jaar 24 uur per dag laten meten. Met deze kennis wil het plannen maken om het gebruik van de fiets te stimuleren door het fietspadennetwerk te verbeteren en eventueel uit te breiden.

Ingenieursbureau Sweco in Eindhoven heeft de opdracht gekregen meer inzicht te geven in het aantal fietsers op het Brabantse fietspadennetwerk.

Het zal in de provincie 79 vaste fietstelpunten installeren. Naast deze vaste metingen worden jaarlijks op ongeveer 90 locaties periodieke metingen (14 dagen) uitgevoerd. Nieuw in het Brabantse telprogramma zijn de tellingen bij alle provinciale wegen in de provincie.

Nathan Hooghof, projectleider bij de provincie Noord-Brabant licht toe: “Wij willen het gebruik van de fiets in onze regio verder stimuleren. Om het effect van deze maatregelen te meten, is het belangrijk dat we inzicht krijgen in het gebruik van het netwerk. Deze data is daarvoor cruciaal.’

Emiel Meijers, senior-adviseur Smart Mobility bij Sweco: ”We zijn er trots op dat we met deze opdracht kunnen bijdragen aan duurzame en veilige mobiliteit in de provincie Noord Brabant.’
Sweco Nederland is een van oorsprong Nederlands advies- en ingenieursbureau. Het is op twee na grootste bedrijf op zijn gebied in Europa met ongeveer 7000 werknemers en 300 kantoren in de regio en nog eens 50 elders in de wereld. Over de gehele wereld telt Sweco 17.500 werknemers.

Voor de aanleg van de vaste meetlocaties werkt Sweco samen met partner Metrocount. Sweco is verantwoordelijk voor het projectmanagement, het uitvoeren van de periodieke tellingen, het controleren en valideren van de data en de levering van de data aan de provincie Noord Brabant en aan de Nationale Databank Wegverkeersgegevens.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten