Biden organiseert meteen eigen klimaattop
bron: IPS - Afbeelding van Adam Derewecki via Pixabay

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil in de eerste honderd dagen van zijn presidentschap al een eigen klimaattop organiseren. 

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het Klimaatakkoord van Parijs prees Biden het akkoord als een mijlpaal en het resultaat van jaren van moeilijke diplomatie. De verkozen president herhaalde zijn belofte om de VS op de eerste dag van zijn presidentschap weer te doen toetreden tot het akkoord.

Dat het de nieuwe Amerikaanse regering menens is, blijkt uit de aankondiging dat zijn regering nog begin volgend jaar een eigen klimaattop zal organiseren in de VS.

“Ik zal onmiddellijk beginnen werken met mijn collega’s over de hele wereld om al het mogelijke te doen, onder meer door de leiders van grote economieën bijeen te roepen voor een klimaattop binnen mijn eerste honderd dagen als president”, stelt de president-elect in een verklaring.

De president-elect verwijst ook naar de vooruitgang die in tussentijd wel al geboekt werd in de VS door lagere overheden en de industrie. “We zullen hun ongelooflijke werk dat steden, staten en bedrijven al hebben verzet naar een nieuw niveau brengen en aan een schonere toekomst bouwen. We zullen luisteren naar activisten, ook jonge mensen, en er nauw mee samenwerken.”

De ambitie is om de VS op weg te zetten naar klimaatneutraliteit tegen 2050. “We doen dit allemaal in de wetenschap dat dit een enorme economische kans is om banen en welvaart te creëren op het thuisfront, en schone Amerikaanse producten te exporteren naar de hele wereld.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten