bron: UAntwerpen

Dat blijkt uit de de Grote Coronastudie. Twee weken geleden zei één op de drie deelnemers aan de Grote Coronastudie het kerstfeest met meer dan één extra persoon te zullen vieren. Maar nu de overheid de regels voor de feestdagen heeft vastgelegd, geven meer deelnemers aan die richtlijnen ook te zullen volgen.

De Grote Coronastudie, een initiatief van UAntwerpen, met medewerking van UHasselt, KU Leuven, ULB en een financieel duwtje van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), was dinsdag aan de 25ste editie toe. Net geen 23 000 Belgen maakten even tijd vrij om de vragenlijst in te vullen. “Het blijft indrukwekkend”, zegt prof. Pierre Van Damme. “Acht maanden loopt de enquête nu, en de relevantie blijft groot.”

Kerst online vieren

Twee weken geleden gaf één op de drie deelnemers van de Grote Coronastudie aan kerst niet in beperkte kring te zullen vieren. Toen ging het nog om een mogelijk scenario, ondertussen legde het Overlegcomité de regels vast: elk huishouden mag één extra iemand uitnodigen aan de feestdis, singles mogen twee mensen uitnodigen. De richtlijnen hebben effect, want meer mensen, in alle leeftijdscategorieën, geven aan dat ze de maatregelen zullen volgen met kerst.

We zullen massaal thuis blijven, want maar 3% heeft vakantieplannen. Slechts 0,4% zegt toch te willen gaan skiën in de eindejaarsperiode.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here