bron: Thomas More-hogeschool

Campus De Nayer van de Thomas More-hogeschool in Sint-Katelijne-Waver straalt als nooit te voren. Decocity verlicht de hogeschoolgebouwen nog tot en met de kerstvakantie met kerstbomen en kerstbollen op zonne-energie. Met dit initiatief wil het bedrijf de geslaagde samenwerking met de opleiding Elektronica-ICT in de verf te zetten. Een gewaardeerde geste in deze barre coronatijden, nu licht en warmte tijdens de kerstperiode meer dan welkom zijn.

In 2015 ontwikkelden studenten van Elektronica-ICT van de Thomas More-hogeschool onder leiding van docent-onderzoeker Jurre De Weerdt, kerstverlichting die aangedreven wordt door zonne-energie. Aan dit project gingen heel wat maanden vooronderzoek vooraf. Het resultaat: 30 met zonnepaneeltjes verlichte kerstbomen in het straatbeeld. De vraag voor de ontwikkeling van zongestuurde kerstverlichting kwam van Bloemen Michiels, het vorige bedrijf van Decocity. Zij leverden destijds in onder andere Sint-Katelijne-Waver bloemenmanden om het straatbeeld op te fleuren. De manden hingen meestal aan lantaarnpalen. De haken waar in de zomer korven aanhingen, wilden ze ook in de winter gebruiken voor versiering. De milieuvriendelijke boompjes waren de ideale oplossing.

Elf uur licht

Na afloop van dit project zijn Decocity en Thomas More blijven samenwerken. De onderzoeksgroep EmSys (Embedded Systems)  bezorgt jaarlijks honderden besturingssystemen aan Decocity. Emsys, met Jurre De Weerdt als projectverantwoordelijke, maakt deze besturingssystemen volledig zelf (prints, solderen, bestukken …) in de Embedded Factory op Campus De Nayer.

Decocity is zich méér en méér aan het toespitsen op decoratieve verlichting op zonne-energie in het straatbeeld en niet enkel voor kerstbomen of kerstbollen. Deze verlichting is vooral populair omdat het uniek en milieuvriendelijk is. Het is een zonnepaneeltje dat de ledverlichting voorziet van energie. Dit werkt volledig autonoom en biedt dus alleen maar voordelen. De verlichting geeft dagelijks ongeveer 11 uur licht gedurende twee zelf te kiezen periodes. Ook de lichtintensiteit en de kleur van de led-verlichting kan aangepast worden naar wens.

Ook voor Campus De Nayer en onderzoeksgroep Emsys is het succes van dit type verlichting  goed nieuws, zowel voor studenten als onderzoekers, die ook in toekomst kunnen rekenen op interessante projecten en structurele samenwerking.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here