Redacteur: Jan H.F. van der Heyden: jan@dommelmeander.nl; foto via Pixabay

De topbestuurders van de vier Nederlandse universiteiten zien met de gesloten kennisalliantie grote voordelen en enorme sprongen voorwaarts om toekomstige mondiale vraagstukken op te lossen. Ze hebben grote verwachtingen. Zien grensverleggende onderzoeksresultaten en meer onderwijsflexibilteit. Scheppen ruimte voor jong talent en willen het verschil kunnen maken in het denken van mensen.  

Robert-Jan Smits, voorzitter van de Technische Universiteit Eindhoven:
“Samenwerking tussen academische instellingen is meer dan ooit noodzakelijk om te komen tot oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen waar Nederland en Europa voor staan. Deze alliantie heeft een fantastische kwaliteit en complementariteit en daarmee uitstekende kaarten om oplossingen aan te dragen en hiermee echt impact te maken. Ik heb hier grote verwachtingen van.”

Arthur Mol, Rector Magnificus Wageningen University en vicevoorzitter Raad van Bestuur Wageningen University & Research:
“Wageningen is een wereldspeler als het gaat om kennis van gezonde voeding en leefomgeving. Er valt nog een wereld te winnen met onderzoek waarbij onze wetenschappers samenwerken met collega’s van andere disciplines en universiteiten. Dat doen we in deze kennisalliantie. We brengen jonge wetenschappers van vier topinstellingen bij elkaar en zorgen dat studenten makkelijker vakken buiten hun universiteit kunnen volgen. Zo kom je tot grensverleggende onderzoeksresultaten en meer onderwijsflexibiliteit.”

Henk Kummeling, Rector Magnificus Universiteit Utrecht:
“De hoeveelheid talent en aanvullende expertise die we samen hebben is uniek en dat binnen een straal van 50 kilometer in het hart van Nederland. Die gaan we beter verbinden. Zo creëren we een heel schitterend ecosysteem voor vernieuwend onderwijs met nog meer mogelijkheden voor studenten én voor grensverleggend onderzoek in belangrijke maatschappelijke thema’s.  Dat is wat de samenleving van ons vraagt. Dat is wat wij willen bieden, met bestuurlijk commitment en ruimte voor jong talent.”

Arno Hoes, decaan en vicevoorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht:
“Wij hebben samen iets bijzonders in handen. Deze combinatie van kennis, expertise en disciplines is nog niet eerder samengebracht. Wij zijn in staat verschil in het leven van mensen te maken. Wij willen en kunnen door onze interdisciplinaire aanpak grote maatschappelijke problemen oplossen.”

Lees ook het artikel ‘Kennisalliantie voor mondiale vraagstukken


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here