bron: KdG - foto: ©Patsie Borgers. AAP-plusbaasje Marlies en hond Fientje
Studenten aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG) kunnen zich sinds deze week inschrijven voor een wandeling met een hond om even hun gedachten te verzetten. Het is één van de acties die KdG op poten zet om de moed er bij haar studenten in te houden. De hogeschool werkt hiervoor samen met AAP vzw (Animal Assisted Projects).
 
Net als andere hogeronderwijsinstellingen, merkt ook KdG een stijging op in de aanvragen voor psychologische ondersteuning. “Het is goed dat studenten de weg vinden naar onze hulplijnen”, zegt Veerle Hendrickx, algemeen directeur.
 
“Het thuiszitten en de eenzaamheid wegen zwaar. Onze studentenbegeleiders krijgen meer en meer vragen. Ze helpen studenten in online gesprekken of tijdens een wandeling. Docenten beginnen hun lessen met de vraag hoe het gaat met iedereen en doen ook één-op-één-begeleiding. Voor studenten in een moeilijke thuissituatie blijft de campus open om te studeren, online les te volgen of examens af te leggen. We verwijzen waar nodig door naar gespecialiseerde therapeuten en organiseren online activiteiten zoals mindfulness. Bovendien kunnen eerstejaarsstudenten rekenen op een ouderejaars-buddy”, stelt de directeur.
 
Ook met deze actie wil KdG het welzijn van haar studenten verhogen. Veerle Hendrickx: “Vrijwilligers van AAP gaan met hun hondjes langs voor een wandeling met studenten in isolatie. Zo kunnen ze even ontsnappen aan de sleur.”
 
Het inschrijfformulier zal 2 maanden open staan. Voor elke inschrijving mobiliseert AAP vzw vrijwilligers die met hun hond bij de studenten langsgaan voor een wandeling. De vzw kan rekenen op een groot netwerk aan baasjes en plusbaasjes in Antwerpen (plusbaasjes zorgen voor een huisdier in de buurt als het baasje dat niet kan, bijvoorbeeld door een lange werkdag).
 
“Onze vrijwilligers kunnen perfect veilig werken tijdens corona en de impact die we nu maken is enorm”, vertelt Joke Decru van AAP vzw. “Een wandeling en contact met een dier zijn heel dankbaar om even je gedachten te verzetten. We brengen zo wat blijheid bij de studenten in deze moeilijke tijden. De dieren zijn ontwapenend en helpen hen om even hun zorgen te vergeten.”

Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here