Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Koninklijke Willem I Stichting

De Noord-Brabantse facilitair dienstverlener CSU Groep BV in Uden is de winnaar geworden van deKoning Willem I Prijs in de categorie ‘Grootbedrijf’ 2020. Het is een prestigieuze Nederlandse prijs (‘de Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’) die tweejaarlijks wordt toegekend aan ondernemingen die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap. Koningin Maxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, heeft de winnaar (digitaal) bekend gemaakt.

Onder het motto ‘Scherp op schoon’ is CSU met diverse vestigingen en ruim 16.000 medewerkers de nummer 1 in schoonmaak in Nederland binnen de facilitaire dienstverlening. CSU heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Houten en Maastricht. Het is een familiebedrijf, waarin ook de directie en het management voor 1/3 participeert.

“Een onderneming waar maatschappelijke winst net zo telt als financiële winst.”

De jury over CSU: “Een onderneming die koploper is in technologische en sociale innovatie. Een onderneming die door haar wendbaarheid tijdens de COVID-19 crisis excellent ondernemerschap heeft laten zien. Een onderneming waar maatschappelijke winst net zo telt als financiële winst”, aldus sprak koningin Máxima.
John van Hoof, voorzitter van de Raad van Bestuur van CSU na de uitreiking: “Goed schoon is nog nooit zo belangrijk geweest en daar weet CSU alles van. Schoonmaak staat hoger op de agenda bij iedereen. Het is fantastisch om daar als bedrijf aan bij te dragen. Dank aan iedereen en vooral onze medewerkers.”

“We geloven in innovatie en digitalisering. Juist nú gaan ontwikkelingen sneller dan ooit”, zegt Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur van CSU. “We verkennen en lopen voorop met praktische vernieuwingen. Klanten houden ons scherp om te blijven verrassen en verwachten behalve technologische innovaties als robotica en sensor based cleaning ook sociale innovaties waaronder het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en innovatieve taal- en trainingstools. Zo maken we het facilitaire werkveld steeds slimmer voor klanten en aantrekkelijker voor medewerkers. We doen het voor elkaar, voor onze klanten en voor de toekomst.’’

Doelen van de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting wil met de prijs een aantal doelen realiseren:

  • Het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse welvaart benadrukken.
  • Aandacht voor de positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.
  • Ondernemingen belonen voor hun ondernemerschap.
  • De onderlinge contacten tussen bedrijven versterken.
  • Durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen belonen.
  • Creatief en innovatief ondernemerschap stimuleren.

De stichting is vernoemd naar Koning Willem I der Nederlanden (1772-1843), de ‘Koopman Koning’ die bekend stond om zijn handelsgeest. Tijdens zijn regeerperiode (1814-1840) nam hij initiatieven voor het herstel van de economische bloei, richtte hij handelsmaatschappijen op en trad hij op als investeerder.

De Koning Willem I Stichting heeft een bestuur dat bestaat uit mensen die betrokken zijn bij en feeling hebben voor het bedrijfsleven.

CSU heeft als winnaar van de Koning Willem I Prijs een bronzen beeld van Koning Willem I te paard in ontvangst genomen. Daarnaast krijgt de winnaar de mogelijkheid om op de website van de Koning Willem I Prijs een eigen bedrijfspagina in te vullen. Daarop is meer informatie te lezen over het bedrijf, zijn drijfveren, nieuws te lezen en contactgegevens op te vragen.
Tevens is er eenmaal per twee een winnaarsdiner van de Koning Willem I Stichting. Hier komen oud-winnaars, bestuur, partners en relaties van de Stichting op uitnodiging bijeen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here