Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Gordon Johnson via Pixabay

Salvia BioElectronics B.V., een innovatieve startup die actief is op het gebied van bio-elektronica heeft een therapie ontwikkeld die het leven van mensen met chronische migraine ingrijpend kan veranderen.  De startup, gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven, heeft voor de verdere  ontwikkeling van een neurostimulatie-oplossing voor de behandeling van chronische migraine 26 miljoen euro opgehaald. Een risicodragend innovatiekrediet van 5 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is onderdeel van de nieuwe financiering.

Migraine is een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid van mensen onder 50 jaar. De ziekte treft één op de zeven mensen, voornamelijk vrouwen. Patiënten ervaren een pulserende pijn, soms vergezeld van misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht. De periodes kunnen een paar uur tot een paar dagen duren. Meer dan vijf procent van de patiënten lijdt aan chronische migraine, waarvan ze gemiddeld 22 dagen per maand last hebben.

Neurostimulatie is een bewezen effectieve behandeling van chronische migraine, maar er zijn geen goedgekeurde implantaten beschikbaar. De traditionele neurostimulatiesystemen zijn niet ontworpen voor toepassing in het hoofd. De zeer dunne bio-elektronische folies, die Salvia BioElectronics ontwikkelt, zijn dat wel. Ze kunnen onder de huid worden ingebracht met een minimale invasieve procedure.

Hubert Martens, algemeen directeur van Salvia BioElectronics: “We zijn verheugd met onze nieuwe investeerders en met de gecontinueerde steun van onze bestaande investeerders. Dit syndicaat van gerenommeerde investeerders in de medische technologie valideert onze aanpak. Met deze nieuwe investering kunnen we onze therapie naar de markt toe brengen.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here