bron: Stad Mechelen - Afbeelding van Germans Aļeņins via Pixabay

Gebaseerd op het Amerikaanse Open Hiring®-model, maakt ook Stad Mechelen bedrijven op haar grondgebied warm voor het principe van een job zonder sollicitatie. Het project kreeg in Mechelen de naam ‘12work’ en gaat deze week, met de lancering van de eerste vacature, echt van start. Het is een manier om gemotiveerde werkzoekenden snel aan een vaste job te helpen, zonder sollicitatie of andere drempels, om zo discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Er worden bij een aanwerving nog steeds veel mensen bewust of onbewust uitgesloten door vooroordelen en twijfels. 12work is een splinternieuw, innovatief project in Mechelen dat komaf maakt met vooroordelen, sollicitatiegesprekken en onrealistische vereisten. De naam 12work (spreek uit: ‘one two work’) houdt een dubbele boodschap in. Enerzijds verwijzen de cijfers naar de verminderde stappen in de sollicitatieprocedure. Je kan als het ware een job vinden in 1,2,3. Anderzijds klinkt het ook als ‘want to work’ wat duidt op de motivatie van de werkzoekende.
 
Gelijke kansen

“Concreet komt het erop neer dat kandidaten die geïnteresseerd zijn in een job hun telefoonnummer achterlaten. De eerste werkzoekende die zich aanmeldt voor de job, wordt aangenomen. Zo krijgt iedereen de kans zich te bewijzen op de werkvloer. Met 12work kijken we niet naar verleden, ervaring of diploma. Iedereen die wil werken en denkt aan de juiste kwaliteiten te voldoen, is welkom. De volgorde van de lijst bepaalt steeds wie als eerste aan de slag mag voor een bepaalde job”, zegt Gabriella De Francesco, schepen van diversiteit en gelijke kansen.

De stad wil een netwerkmodel van bedrijven op poten zetten die zich engageren om een of enkele functies per jaar in te vullen via dit concept en geeft alvast zelf het goede voorbeeld. In plaats van een grootschalige opstart met lange wachtrijen, lanceert Stad Mechelen vandaag de eerste vacature. Mondjesmaat zullen er nieuwe vacatures toegevoegd worden aan het aanbod. Een kleinschalige opstart dus om aan de corona-afstandsmaatregelen te kunnen voldoen. Geïnteresseerde kandidaten zullen nu immers gericht langskomen, voor die ene specifieke vacature.

“Desondanks de lockdown willen we toch aan de slag. Gezien de huidige situatie is het belangrijk om onze werking zo aan te passen dat we onze dienstverlening coronaproof kunnen aanbieden. Het lijkt ons een mooie opportuniteit om met eigen vacatures onze eerste wachtlijst aan te leggen en een eerste aanwerving te realiseren. Zo vormen we een voorbeeldfunctie voor toekomstige kandidaat-werkgevers”, legt Greet Geypen uit, schepen van economie, personeel, ondernemen en werk.

Vereisten blijven
Vaak denken mensen dat het systeem van Open Hiring® enkel dient voor mensen uit kwetsbare groepen, maar dat is niet zo. Het gaat echt om inclusie en gelijke kansen. Ook qua vacatures telt dit. Het moet echt niet enkel gaan om kortgeschoolde functies. Een bedrijf dat op zoek is naar informatici is even goed heel welkom. Het is normaal dat zo’n bedrijf dan als voorwaarde een bepaald diploma in informatica verwacht, zolang het dan maar de eerste op de lijst aan werft. En soms is ook een bepaalde wettelijke vereiste: voor een functie als begeleider in de kinderopvang is niet alleen een zorgdiploma nodig, maar ook een blanco strafblad. Die vereisten vallen natuurlijk niet weg.

De openstaande vacature is die van technicus bij de Groendienst en daar worden twee medewerkers voor gezocht. Inschrijven op de wachtlijst kan in het Sociaal Huis Mechelen op dinsdag (12-15.30u) en donderdag (9-12u). Meer info over de openstaande vacatures vind je op www.12work.info.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here