Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Het Kwadrant

In het Noord-Brabantse plaatsje Budel, op de grens met de Nederlandse provincie Limburg, woont de 17-jarige student Jori Horst, die voor het keuzevak Techniek van zijn middelbare school  een kunstwerk heeft gemaakt dat een plek heeft gekregen vlakbij de kindergraven van de Algemene Begraafplaats in zijn woonplaats. Zijn creatie is namelijk een boom van staal, een herinneringsboom voor ouders die hun kind hebben verloren. Ze kunnen er blaadjes van glas in hangen om hun overleden kinderen te herdenken.

Twee jaar heeft Jori eraan gewerkt. Ondanks het feit dat de school vanwege het coronavirus enige tijd gesloten was, bleef Jori gewoon komen. Op de techniekafdeling kon hij in zijn eentje volop lassen.
Vorig jaar was Jori examenkandidaat op ‘Het Kwadrant’, de enige school voor het VMBO (Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs) met Praktijkonderwijs in Weert en omgeving. 
Al in het schooljaar daarvoor was hij, als derdejaars leerling voor het keuzevak Techniek aan de slag gegaan om een stalen herinneringsboom te maken. In eerste instantie zou deze op een gedenkplek in Budel-Dorplein komen, maar dat bleek niet mogelijk. Zodoende kwam het project even tot stilstand. Het kon weer worden opgepakt toen bekend werd dat op de Algemene Begraafplaats in Budel een mooie plek was om deze boom een blijvende plaats te geven, namelijk vlakbij de kindergraven. De Algemene Begraafplaats in Budel is een bekende plek voor Jori, maar zeker voor zijn vader die in het dorp uitvaartverzorger is.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here