bron: Stad Antwerpen - foto: doof.nl (bewerkt)

Mondmaskers zijn een belangrijk wapen in de strijd tegen corona. Maar anderzijds maken ze communicatie moeilijker voor sommige personen met een handicap. Daarom verdeelt de stad 5000 herbruikbare mondmaskers met een doorkijkvenster, in eerste instantie onder organisaties voor personen met een beperking, voornamelijk organisaties voor doven en slechthorenden.

Sommige personen met een handicap zijn voor hun communicatie afhankelijk van liplezen of het volgen van de mimiek van hun gesprekspartner. De standaardmaskers maken het voor hen dan ook extra moeilijk om goed te communiceren. De stad wil hen ondersteunen door 5000 herbruikbare mondmaskers met een doorkijkvenster te verdelen.

“We willen dat iedereen ongehinderd kan deelnemen aan de samenleving, ook in tijden van corona”, zegt schepen voor gelijke kansen Karim Bachar. “Met deze mondmaskers bieden we een hulpmiddel aan wie de mond van de ander moet kunnen zien om te communiceren, zonder in te boeten op bescherming tegen besmetting.”

De maskers zullen in eerste instantie worden verdeeld naar organisaties voor personen met een handicap, voornamelijk organisaties voor doven en slechthorenden. Zij kunnen ze aan hun leden en eigen medewerkers geven. De maskers zijn wasbaar op 60 graden en bieden dezelfde bescherming als een klassiek stoffen masker.

De bestelling van de mondmaskers wordt de komende weken afgerond. Nadien worden de betreffende organisaties gericht gecontacteerd om mondmaskers te bestellen. Na enkele maanden volgt een evaluatie.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here