Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Vesna Harni via Pixabay

Bij het woonzorgcentrum voor ouderen ‘deBreedonk’ in Breda (Noord-Brabant) beschikt Zorg- en Welzijnsinstelling Surplus over een eigen corona-teststraat. Daar wordt zeven dagen per week gedurende enkele uren getest. Hierdoor kunnen de medewerkers van Surplus sneller en preventief getest worden.  Dit gebeurde tot nu toe in een open partytent. Maar doordat het langzaam maar zeker winter begint te worden en de weersomstandigheden guurder blijkt de partytent niet zo geschikt meer. 

Via ‘Betrokken Ondernemers Breda’ is Surplus – een instelling met een compleet aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn in West-Brabant – in contact gekomen met de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.
‘Betrokken Ondernemers Breda’ is een organisatie met als doel maatschappelijk betrokken ondernemen te stimuleren door samenwerking en sociale binding tussen bedrijf en samenleving waardoor de sociale cohesie in Breda wordt vergroot.

De KMA in Breda leidt jaarlijks ongeveer 700 cadetten op tot beroepsofficier voor Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee.

De officieren-in- spé hebben onlangs een grote legertent geplaatst voor de teststraat van Surplus.

En daar is Surplus natuurlijk erg blij mee. Want vanaf nu is het mogelijk voor de medewerkers om met de auto door de tent te rijden en getest te worden. En de medewerkers die de test afnemen staan nu droog en uit de wind.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here