Militairen plaatsen legertent als corona-teststraat

Bij het woonzorgcentrum voor ouderen ‘deBreedonk’ in Breda (Noord-Brabant) beschikt Zorg- en Welzijnsinstelling Surplus over een eigen corona-teststraat. Daar wordt zeven dagen per week gedurende enkele uren getest. Hierdoor kunnen de medewerkers van Surplus sneller en preventief getest worden.  Dit gebeurde tot nu toe in een open partytent. Maar doordat het langzaam maar zeker winter begint te worden en de weersomstandigheden guurder blijkt de partytent niet zo geschikt meer. 

Via ‘Betrokken Ondernemers Breda’ is Surplus – een instelling met een compleet aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn in West-Brabant – in contact gekomen met de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.
‘Betrokken Ondernemers Breda’ is een organisatie met als doel maatschappelijk betrokken ondernemen te stimuleren door samenwerking en sociale binding tussen bedrijf en samenleving waardoor de sociale cohesie in Breda wordt vergroot.

De KMA in Breda leidt jaarlijks ongeveer 700 cadetten op tot beroepsofficier voor Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee.

De officieren-in- spé hebben onlangs een grote legertent geplaatst voor de teststraat van Surplus.

En daar is Surplus natuurlijk erg blij mee. Want vanaf nu is het mogelijk voor de medewerkers om met de auto door de tent te rijden en getest te worden. En de medewerkers die de test afnemen staan nu droog en uit de wind.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten