Amerikaas coronavaccin van farmabedrijf Moderna is “94,5 procent doeltreffend”
bron: VRTNWS - Afbeelding van Angelo Esslinger via Pixabay

Het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna is voor 94,5 procent doeltreffend tegen COVID-19. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. 

Het vaccin van Moderna is een van de zes vaccins die de Europese Unie heeft gereserveerd. Er zijn 80 miljoen dosissen van gereserveerd en dat aantal kan verdubbeld worden. Het Europese geneesmiddelenagentschap bekijkt nu de tussentijdse resultaten van Moderna om te kijken of ze een vergunning krijgen om ook effectief te worden ingezet.

Het vaccin van Moderna heeft als voordeel dat het 30 dagen lang bewaard kan worden bij koelkasttemperaturen. Dat is een groot verschil met het vaccin van de concurrent BioNTech-Pfizer, dat bij -70 graden Censius bewaard moet worden. Het vaccin van Moderna zou dus veel ruimer gebruikt kunnen worden. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten