bron: VRTNWS - Afbeelding van Angelo Esslinger via Pixabay

Het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna is voor 94,5 procent doeltreffend tegen COVID-19. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. 

Het vaccin van Moderna is een van de zes vaccins die de Europese Unie heeft gereserveerd. Er zijn 80 miljoen dosissen van gereserveerd en dat aantal kan verdubbeld worden. Het Europese geneesmiddelenagentschap bekijkt nu de tussentijdse resultaten van Moderna om te kijken of ze een vergunning krijgen om ook effectief te worden ingezet.

Het vaccin van Moderna heeft als voordeel dat het 30 dagen lang bewaard kan worden bij koelkasttemperaturen. Dat is een groot verschil met het vaccin van de concurrent BioNTech-Pfizer, dat bij -70 graden Censius bewaard moet worden. Het vaccin van Moderna zou dus veel ruimer gebruikt kunnen worden. 


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here