bron: ED en VRTNWS - foto: Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Het coronavaccin van de farmaceutische bedrijven Pfizer en BioNTech is voor 90 procent effectief in de bescherming tegen COVID-19. Dat zeggen beide ontwikkelaars op basis van tussentijdse resultaten uit hun derde en laatste testfase bij 44.000 proefpersonen. Pfizer spreekt van een historisch moment.

Pfizer en BioNTech kunnen eind dit jaar de eerste coronavaccins leveren aan de EU-landen. Als het vaccin door de gezondheidsautoriteiten veilig genoeg wordt bevonden om toegelaten te worden op de markt, kan er dus eind dit jaar worden begonnen met het vaccineren van mensen. Gisteren kwam de deal tussen de Europese Commissie en de twee bedrijven rond. De EU-landen kopen 200 miljoen doses van het coronavaccin, met een optie op nog eens 100 miljoen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here