bron: persbureau IPS - Afbeelding van David Mark via Pixabay

In het Australische Geelong plaatst Tesla binnenkort een van de grootste batterijen ter wereld, met een opslagcapaciteit van 300 megawatt. De batterij is bedoeld om het elektriciteitsnetwerk te stabiliseren.

De lithium-ionbatterij heeft dubbel zoveel capaciteit als een batterij die eerder al in Zuid-Australië werd geïnstalleerd. “Deze batterij beschermt ons netwerk in de zomer, creëert banen en verlaagt de energierekeningen, en helpt ook bij het herstel van de coronapandemie”, zei de minister van Energie van de deelstaat Victoria, waar Geelong ligt, in Australische media.

Steenkool

Victoria leunt nog sterk op een verouderde steenkoolinfrastructuur, die bij hittegolven steeds onbetrouwbaarder wordt. Daardoor viel in de afgelopen jaren diverse keren de stroom uit.

In 2017 werd in Hornsdale in de staat Zuid-Australië al een Tesla-batterij in gebruik genomen met een capaciteit van 150 mw.

De nieuwe batterij kan volgens energiebedrijf Neoen 500.000 huizen een half uur lang van stroom voorzien. Maar de belangrijkste functie van de batterij is om als backup te dienen als het netwerk instabiel wordt.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here