bron en foto: Stad Mechelen

Ook stad Mechelen geeft gehoor aan de solidariteitsoproep #zorgvoorlicht. Vanaf gisteren en voor de duur van de lockdown zal de Sint-Romboutstoren oplichten als een toorts. Feller dan ooit! Tegelijk wordt alles in gereedheid gebracht om ook de eindejaarsverlichting versneld aan te steken.

Eerder dit jaar werden de 291 spots die de Sint-Romboutstoren uitlichten vervangen door ledverlichting. Een belangrijke vernieuwing op het vlak van duurzaamheid. “In normale omstandigheden wordt de toren tussen de 50-70% van de ledcapaciteit verlicht. Dat zorgt voor een feeërieke accentverlichting. Vanaf vandaag zetten we de leds op 100%. Daardoor zal de toren, onze trots, nog feller schitteren dan anders. Dat zal dus zeker opvallen. Ik wil onze partner Fluvius bedanken voor hun medewerking aan dit unieke project”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen.

De voorbije dagen werden met de leverancier afspraken gemaakt om ook de eindejaarsverlichting versneld aan te steken. Wat de komende dagen wordt opgebouwd, zal stelselmatig meteen ook gaan branden. Zo zien de Mechelaars het project groeien. Tussen 2 en 7 november zullen alle straten in de binnenstad opgebouwd zijn. Het verlichten van de gebouwen start op 4 november en zal tegen Wapenstilstand klaar zijn.

Schepen voor communicatie Patrick Princen: “Met deze lichtprojecten willen wij als stad ons steentje bijdragen aan de actie #zorgvoorlicht. We zullen de beelden ook delen op onze sociale mediakanalen en de Mechelaars zo oproepen om mee op de kar te springen en zelf ook een lichtje voor hun raam te zetten.”

Mechelen voert al jaren een verbindend, inclusief beleid. “Deze initiatieven zijn dus meer dan louter symboliek. Tijdens de eerste coronagolf hebben de Mechelaars zich bijzonder solidair getoond. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze acties zullen inspireren en dat Mechelen snel zal baden in het licht”, aldus nog burgemeester Vandersmissen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here