bron en foto (bewerkt): Stad Aarschot

De coronacrisis brengt tal van Aarschottenaren terug naar de oorsprong van de Sint-Rochusverlichting. We bouwen hiermee verder op de traditie van onze voorouders die sinds 1667 elk jaar op 15 augustus kaarsjes brandden ter ere van Sint-Rochus, de patroonheilige die Aarschot genas van de pest. We roepen alle Aarschottenaren opnieuw op om elke avond om 20 uur kaarsjes te branden. Het licht van de kaarsjes is een teken van hoop.

Teken van hoop

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “Het is een traditie in Aarschot dat we kaarsjes branden op 15 augustus, ter ere van Sint-Rochus. Dit jaar is het gebaar meer dan een traditie. Vandaag zijn we waarschijnlijk minder gelovig of bijgelovig dan honderden jaren geleden, maar de gloed van een brandende kaars heeft niks aan kracht ingeboet. Vele Aarschottenaren vonden de afgelopen maanden hoop in het verhaal van Sint-Rochus en het branden van kaarsjes.”

“We vragen opnieuw aan alle Aarschottenaren om elke avond kaarsjes aan te steken. De vele kaarsjes geven ons een verwarmend gevoel van verbondenheid en samenhorigheid. We hebben dit nodig om door deze moeilijke periode te komen,” roept burgemeester Rutten op.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here