Corona-bewustzijn: ’Daar doe ik het voor’
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto TU/e

Drie Eindhovense studentenverenigingen leveren een bijdrage aan de vergroting van het corona-bewustzijn bij jongeren in Eindhoven. Ze gaan zo’n tweehonderd posters ophangen in studentenhuizen en onderwijsgebouwen van de campagne ‘Daar doe ik het voor’.

De Eindhovense studenten laten met hun posters aan medestudenten en andere jongeren zien waarom ze zich aan de corona-regels houden. Student Nikola Penev, van de Eindhovense koepelorganisatie van studentenverenigingen Compositum: “Hoewel veel studenten hun verantwoordelijkheid nemen, kan naar onze mening het corona-bewustzijn onder studenten en andere jongeren behoorlijk groeien. Met deze campagne hopen we duidelijk te maken dat het volgen van de regels erg belangrijk is voor iedereen, ook voor jongeren.“

De voorzitter van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven, Robert-Jan Smits, waardeert het optreden van de studentenverenigingen zeer. “Het is mooi om te zien dat studenten hun verantwoordelijkheid nemen. Het is belangrijk dat ze dit signaal naar andere studenten en jongeren sturen, want alleen samen krijgen we het virus onder controle”.

Ook de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, is enthousiast over het initiatief: “Deze jongeren laten zien dat ze snappen waar het allemaal om draait en dat is namelijk samen voor elkaar opkomen. En de meesten komen niet eens uit Eindhoven, terwijl ze nu het DNA  van onze stad – samenwerken – in de praktijk brengen met hun posteractie. “

De campagne in Eindhoven is onderdeel van een landelijke campagne, waarvoor de Nederlandse studentenverenigingen hun krachten hebben gebundeld.  De drie Eindhovense verenigingen hangen ook elk een grote vlag aan hun verenigingsgebouw in het centrum van  de stad.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten